Zwangerschap

Duur: 1 tot 40 weken

En dan komt er een moment dat je de zwangerschapstest positief is , je bent in verwachting! Hoe je dit misschien ook hebt gehoopt en gepland, het kan toch best spannend zijn, zeker als dit de eerste keer is van je zwangerschap.

Op deze website kun je lezen hoe je je baby en peuter kunt ontwikkelen op de juiste wijze. Het is namelijk zo dat een zwangerschap en de opvoeding van baby en peuter erg van belang is voor een goede opvoeding.

Bovendien heb je straks een kind waar je verantwoordelijk voor bent. Zeker wanneer het je eerste kind is, zal je leven best veranderen. Uiteraard is dat niet het enige wat er zal veranderen. Voordat het zover is krijg je natuurlijk eerst nog de zwangerschapskwaaltjes!

Al voordat je weet dat je zwanger bent heb je misschien onbewust last van bepaalde zwangerschapskwalen. De meeste vrouwen hebben de eerste paar weken van de zwangerschap al veranderingen in hun lichaam op. Het is niet even altijd duidelijk om te schrijven, maar het voelt “anders dan anders. De hormonen zetten je lijf nu goed op zijn kop. Ze zorgen er voor dat je zwangerschap in stand blijft maar kunnen ook minder prettige bijwerkingen geven zoals: misselijkheid, vermoeidheid, vocht vasthouden, urineverlies en striae.

In der loop van de negen maanden groeit je baby enorm snel. Hij wordt ongeveer 25 centimeter langer en wordt dubbel zo zwaar voor zijn geboorte. Vooral in de eerste periode maanden zit hij in snelle groeispurt. De botten en spieren groeien met je baby mee. In het begin zijn de botten nog erg zacht maar met de groeispurt worden deze sterker.  Door dat ze sterker worden, kunnen ze lichamelijk bewegingen maken.

 

Zwangerschapskwalen en ziekten

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie